Site Overlay

JOGA

Joga je način, metod vežbanja gde se praktikovanjem odgovarajućih pokreta – asana i kontrolom disanja, telo dovodi u stanje harmonije. Praktikovanjem joge, za razliku od drugih načina vežbanja, ne utičemo samo na naše fizičko telo, već i na um i duh i dovodimo do balansiranja procesa u organizmu.

Kažu da joga predstavlja skup najfinijih znanja pretočenih u nauku o ljudskom biću i svim aspektima njegovog postojanja.

Motivi za praktikovanje joge su različiti. Pojedini vežbači dolaze isključivo zbog fizičkog vežbanja i gipkog tela do koje praktikovanje joge dovodi, dok drugi dolaze zbog relaksacije, koncentracije, smirivanja uma i tela nakon svakodnevnog stresa. Ukoliko vežbate prema instrukcijama postići ćete i jedno i drugo.

Poslednjih godina o jogi se mnogo priča i na različite načine se praktikuje, kroz različite stilove i vrste, a sve to upravo zbog nemerljivih efekata koje ima na nas.

Na mojim časovima praktikujemo hatha jogu (hatha – na sanskritu “jak”), uz kombinaciju tehnika vinjasa joge. Pokreti su umereni uz obavezno praćenje daha i relaksaciju na kraju treniga. Za praktikovanje joge ne postoji starosna granica i naravno namenjena je za oba pola.

Praktikovanjem joge smanjujemo stres, oblikujemo telo, jačamo imuni sistem, popravljamo raspoloženje i celokupno zdravlje, preventivno delujemo na potencijalne povrede koje su česte kod osoba starijih od 40 godina, kao i kod sportista u trenažnom procesu.

Dobrodošli ste 🙂

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes