Site Overlay

PILATES

Pilates je način vežbanja gde se posebna pažnja posvećuje kontroli mišića i stabilizaciji tela. Fokus u radu jesu vežbe koje stimulišu rad unutrašnjih mišića koji su važni za držanje tela uz poseban osvrt na mišiće trbušnog zida.

Osnovna ideja pilates vežbanja nije na povećanju mišićne mase, već na izduživanju i ispravljanju, što mnogi programi vežbanja u svojoj praksi izostavljaju.

Pored vežbi koje se rade bez rekvizita i skoncentrisani su na izdržaje, u pilates praksi se koriste rekviziti koji nam daju svojevrsnu pomoć u realizaciji cilja. U svojoj praksi mnogi fizioterapeuti danas primenjuju upravo ove vežbe jer daju izvanredne razultate. Pored toga, pilates praksa se primenjuje i u rehabilitacionom procesu mnogih profesionalnih sportista.

Sa praktikovanjem pilates vežbi možete početi u bilo kom dobu, možete ga upražnjavati u studijima, kod kuće, na poslu uz preporučeni nadzor instruktora. Za veoma kratko vreme, imaćete priliku da osetite kako vam se telo menja, razvijaju se vretenasti mišići, pokreti se izvode sve samouverenijie i preciznije, jačaju se mišići trupa, karlice i leđa, ispravljate se i bolje se osećate.

Dobrodošli ste 🙂

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes