Site Overlay

PROFESIONALNI SPORT

Sport kao jedan od najunosnijih biznisa na svetu, nosi i svoje negativne posledice.
Brojni pritisci kojima su sportisti izlozeni cine da se sportisti umno i telesno nalaze u stanju visokog stresa, koji pored ostalog, dovodi do povreda.
Kako bi preventivno delovali na svoje telo i um, praktikuje se primena joge u odgovarajućim trenažnim procesima, imajući u vidu stanje i spremnost sportiste.

U profesionalnom sportu pobeđuje onaj koji je pored dobre fizičke pripremljenosti, mentalno jači. Joga u sportu daje višestruke koristi. Sistemsko vežbanje koje uključuje odgovarajuće vežbe disanja, uključenje uma i aktivaciju mišića istovremeno, utiče na poboljšanje efikasnosti sportiste, njegovu brzinu, pokretljivost, povećanje sportske forme, psihološke stabilnosti i sl.

Jedinstvo uma, tela i duha se postiže praktikovanjem joge te za rezultat ima dovođenje organizma sportiste u savršen sistem. Jogom kod sportista utičemo na stabilnost, povećavamo opseg pokreta, povećavamo fleksibilnost, učimo na koji način da se energija uštedi i plasira u pravom trenutku. Kada je nivo adrenalina povišen u situacijama, frustracija, stresa, pred takmičenja, kvalifikacije i slično – joga je savršeni saveznik.

Za konsultacije oko uvođenja joge u trenažni proces, budite slobodni na

sanjapetrovicyoga@gmail.com

+381 63 256 150

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes